Alla inlägg den 22 februari 2015

Av Lisa Lord - 22 februari 2015 21:37

Okej, jag gissade att Sverige skulle ta 0-3 medaljer på detta Skid-VM i Falun. Vi har redan tagit tre. Alla från damsidan av landslaget.


Idag var det team sprint/staffet sprint (vet inte vad man ska kalla det) och Sveriges damer oc herrar tar sig relativt lätt viddare till final. Stina Nilsson (silvermedaljör i sprint i detta VM) och Ida Ingermansdotter (mångfaldigt medaljör i Sprint) fick det tuft i finalen. Där av "hes" i rubriken. Jag och mamma satt och mer eller mindre hoppa och skrek i soffan när vi såg hur Sverige käpade på fjärde platsen och höll på att tappa greppet. Idas och Stinas sista sträckor var otroliga! Den kämparglöden finns bara bland de allra bästa. Efter väntan på ett domslut som kunde ha varit förödande för Sveriges silver blev Ida Ingermansdotter och "Silver-Stina" silveredaljöer efter den fortsatta Norska dominansen.


Herrarna då? Jo, de var med bra i början tills den irreterande, sjukt talgfulle Petter Northug sticker redan på andra sträckan och alla lagen hamnar efter. Så även Sverige. Men det hela avgörs till sista växlingen. Calle Halvarsson lyckades ta några placeringar i hästskon och Tepdor Petersson skulle få en otroligt jobbig sista sträcka. Om bara den där växlingen skulle ha gått bra...


Putins Rysslnad kör rakt över Teodor så han tappar staven, kör över någons skida och medalj chanserna är borta på 3 sekunder. Dubbelt guld till Norge. Igen.


Nordiska komdinationen har jag inte följt så noga eftersom jag;

1. inte kan något om backhoppning

2. Det finns inga svenska intressen


Så om ni vill ha en samanfattning av den tävlingen får ni komentera i fältet eller leta reda på det sjäv ;)


Hoppas jag kan följa tävlingarna från skolans lärorika, grå beiga atmostfär och samtidigt lära mig något. Önska mig lycka till!

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards